۱-چین:اردک پکن(peking Duck)
-کشور گردشگری و بزرگ چین از جهات و نظرات مختلفی دارای برجستگی هایی است که توجه افراد مختلف از سراسر دنیا را به خود جلب کرده است. تاریخ و فرهنگ غنی این کشور توانسته جاذبه های گردشگری فرهنگی و تاریخی بسیاری را فراهم آورد تا این کشور از نظر گردشگری مقام مناسبی را در سراسر جهان از آن خود کند. هنر غنی و کهن این کشور نیز باعث شده تا هنرمندان چینی در میان سایر هنرمندان سراسر دنیا ارزش بالایی داشته باشند. یکی دیگر از مسائل و شاید بهتر باشد بگوییم زمینه هایی که کشور چین در آنها سری در میان سران درآورده آشپزی است. به طور کلی کشورهای آسیای شرقی روشهای آشپزی مخصوص به خودشان را دارند و ذائقه شان با سایر مردم دنیا متفاوت است. در این میان کشور چین نیز غذاهای بسیار لذیذ و البته مشهوری دارد که تقریبا بخشی از فرهنگ و زندگی آنها را در بر گرفته است. به دنبال همین موضوع تصمیم داریم که در این مطلب به غذای لی کشور چین یعنی اردک کبابی پکن Beijing Roast Duck بپردازیم و شما را با این غذای محبوب و البته خوشمزه آشنا کنیم. پس این مطلب را اصلا از دست ندهید.
-درباره اردک کبابی پکن
اردک پکنی که غذای کبابی محبوب کشور چین است و به عنوان غذای ملی این کشور شناخته می شود دارای طعم خاص و البته نحوه پخت متفاوتی است که از این جهت در میان مردم چین و البته سراسر دنیا مشهور شده است. شاید خیلی از افراد تصور میکنند که چنین غذاهای ملیای که از کشور چین و یا سایر کشورهای آسیای شرقی می آیند باید نودل و یا سوپ های رقیق و البته خاص باشند، در صورتی که در رابطه با اردک پکنی این موضوع به کلی متفاوت است. اردک پکنی یا همان مرغابی پکنی غذایی گوشتی است که یکی از غذاهای محبوب گردشگرانی است که به کشور چین پا می گذارند.
-اردک کبابی پکن، غذای پادشاهان چین
این غذا در واقع یکی از غذاهای اصلی پادشاهان چینی بوده و به نوعی نیز غذایی اشرافی به شمار می رفته است. اردک پکنی در واقع مربوط به سلسله پادشاهی یوآن بوده و ویژگی اصلی آن نیز ترد و برشته بودنش و همین طور داشتن پوسته ای نازک بوده است. شاید جالب باشد بدانید که مردم چین و همین طور گردشگرانی که به این کشور سفر می کنند آنقدر عاشق طعم پوست اردک هستند که حتی در برخی از رستوران ها آن را به صورت تنها سرو می کنند! این غذا تا سال ۱۳۳۰ با نام شائویازی شناخته می شد و بعد از آن، یعنی در دوران پادشاهی سلسله مینگ به نام اردک پکنی تغییر نام پیدا کرد.
با گذر زمان اردک پکنی به زندگی مردم آمد و اول در خانه های اشراف و ثروتمندان جا گرفت و رفته رفته به مراسم سنتی و جشن های چینی قدم گذاشت. همین موضوع هم باعث شد که کم کم مردم عادی نیز بتوانند از این غذا لذت ببرند و آن را به خانه هایشان بیاورند.
-روش پخت اردک کبابی پکن
برای پخت اردک کبابی پکنی مراحل منحصر به فردی وجود دارد. قبل از هر چیز با کمک پمپ هایی بین پوست بیرونی و گوشت اردک هوایی دمیده می شود تا پوست از بدن جدا شود. این کار باعث می شود که پوست ترد و خوشمزه تر شود. برای کباب کردن این غذای خوشمزه نیز باید آن را در یگ فر در بسته و یا تنور هیزمی قرار دهند که هیچ دودی ندارد.
سرو اردک کبابی پکن
برای سرو این غذا نیز پوست اردک در شکر و سس سیر خوابانده می شود و مزه فوق العاده ای پیدا می کند. برای سرو خود اردک کبابی نیز آن را همراه با پیازچه، پنکیک چینی و سس لوبیای شیرین همراه کرده و بر سر میز می برند. در کنار این مخلفات سبزیجات دیگری مثل خیار حلقه شده نیز می تواند قرار بگیرد. ترکیب تمامی این مخلفات، پوست اردک و خود اردک کبابی پکنی، طعم بسیار لذیذ و دلنشینی را ایجاد می کند که حس و حال بی نظیری را برای مشتریان و همین طور گردشگرانی که به این رستوران ها مراجعه کرده اند به یادگار می گذارد.
-بهترین رستوران های چینی برای سرو اردک کبابی پکن
اردک پکنی که به عنوان غذایی ملی کشور چین و یکی از محبوب ترین غذاها برای گردشگرانی که به کشور چین راه می یابند شناخته می شود در بسیاری از رستوران های مشهور چینی پخت می شود و به همین دلیل نیز این رستوران ها سری در میان سران در آورده اند.
برای مثال Quanjude Restaurant یکی از همین رستوران های مشهور است که در واقع بزرگ ترین رستوران اردک کبابی پکنی در شهر پکن به شمار می رود. این رستوران دارای ۴۱ سالن غذاخوری است که در آن روزانه چیزی حدود پنج هزار وعده غذایی سرو می گردد.
یکی دیگر از رستوران های مشهوری که به پخت اردک پکنی می پردازد Da Dong Restaurant است. این رستوران معتبر دارای اردک کبابی بی نظیری است که برای بسیاری از گردشگران کشور چین جذابیت مخصوص به خود را دارد.
علاوه بر اینها می توان به رستوران Jin Bai Wan Roast Duck Restaurant نیز اشاره کرد. خیلی از افرادی که از مشتریان ثابت این رستوران هستند معتقدند که بهترین اردک کبابی پکنی را می توان در این رستوران یافت. به همین دلیل هم هست که این رستوران به نوبه خود دارای ۴ شعبه در نقاط مختلف شهر پکن است.
رستوران مشهور دیگری که در آنها می توان اردک کبابی پکنی خوشمزه ای را پیدا کردYa Wang Roast Duck Restaurant است. این رستوران نیز توسط توریست های بسیاری که به پکن می آیند و به علاوه افراد مشهور و معتبر بسیاری مورد توجه قرار گرفته است و از این رو نیز در میان سایر رستوران های مشابه مطرح شده است.
۲-اندونزی:ناسی گورنگ(Nasi Goreng)
ناسی گورنگ چیست؟
ناسی گورنگ در زبان اندونزیایی و مالایایی بهمعنای «برنج سرخشده» است و به برنج سرخشده یا نیمهپختهای گفته میشود که معمولا از برنج تفت داده شده در روغن یا مارگارین بههمراه «کچاپ مانیس» (نوعی سس سویای شیرین)، موسیر، تمبر هندی، فلفل تند و در کنار تخممرغ، گوشت مرغ و میگو و گاهی ماهی نمکسود تشکیل میشود. این غذا در مالزی، هلند و سنگاپور نیز از محبوبیت بالایی برخوردار است.
ناسی گورنگ، یک صبحانه سنتی اندونزیایی است که برای استفاده از برنج باقیمانده از غذاهای روز قبل به وجود آمد. طعم این غذا با خمیر میگو و سویا سس شیرین بسیار اشتهاآور و وسوسهکننده است و بهسادگی طبخ میشود.
ناسی گورنگ را میتوان در سراسر اندونزی در چرخدستیهای سرو غذای خیابانی، در «وارونگ» (warung) یا دکههای غذای خیابانی و در منوی بهترین رستورانها و همچنین بر سر میز تمام خانوادهها پیدا کرد.
یک ناسی گورنگ ویژه سفارش دهید که با تخممرغ سرخشده سرو میشود. حواستان به نسخه «پداس» (pedas) این غذا باشد، زیرا سفارشدادن آن مانند بازیکردن با آتش است. این نسخه از ناسی گورنگ با فلفل تازه چیلی تند و آتشین پخته میشود و اشک را از چشمانتان جاری خواهد کرد.
ناسی گورنگ در نسخههای متفاوتی سرو میشود. ناسی گورنگ «آیام» (Nasi goreng ayam)، متشکل از مرغ سرخشده تند است و ناسی گورنگ «ایکان بیلیس» (nasi goreng ikan bilis)، غذایی محبوب در جزیره فلورس، قلمرو اژدهای کومودو به شمار میآید و از ماهیهای انچووی کوچک خشکشده تشکیل میشود.
ناسی گورنگ «گیلا» (Nasi goreng gila) یا «برنج سرخشده دیوانه» را بهندرت میتوان در خارج از ایالت جاکارتا پیدا کرد. این نسخه از سوسیس، تخممرغ همزده، کوفته قلقلی گوشت، سنگدان مرغ، گوشت گوساله دودی و هر چیز دیگری که سرآشپز دوست داشته باشد، تشکیل میشود. این تنوع، ناسی گورنگ را به غذایی منحصربهفرد تبدیل کرده است که با هر موادی قابل طبخ است.
۳-روسیه:پلمنی(Pelmeni)
در بین غذاهای معروف روسی ، شاید کمتر کسی پیدا شود که نام غذای روسی پلمنی را شنیده باشد و ان را خورده باشد .این غذا ی روسی شبیه پیراشکی خودمان است و شامل یک خمیر است که داخل ان را با مواد مختلفی از گوشت گوساله و مرغ و …پر می کنند.این غذا ی روسی برای وعده غذایی شام و یا بعنوان یک فینگر فود زیبا و کم چربی و خوشمزه قابل استفاده است.
۴-ژاپن:سوشی(Sushi)
سوشی (به ژاپنی: すし、鮨、鮓、寿斗、寿し、寿司) خوراکی برنجی در آشپزی ژاپنی است و آمیزهای است از برنج پختهٔ ژاپنی با چاشنی سرکه، چندین گونه خوراک دریایی (بیشتر خام)، سبزیجات و تخم مرغ که به صورت سرد خورده میشود.
در آغاز، سوشی تنها روشی برای نگهداری ماهی بود که در آسیای شرقی رواج داشت ولی پس از راه یافتن به چین، وارد فرهنگ غذایی کشور ژاپن شد. سوشی گونههای فراوانی دارد ولی امروزه در نزد عموم مردم، نام سوشی اشارهکننده به تنها یکی از گونههای این خانوادهٔ غذایی، سوشی دو است. در این گونه از سوشی بر روی یک قطعهٔ برنجی بیضیمانند، برش نازکی از ماهی گذاشته میشود. ماهی، توفو (فراوردهٔ سویا)، خوراک دریایی، تخممرغ و دیگر خوراکیهای بکار رفته در پُر کردن سوشی، همگی سرشار از پروتئین هستند. علاوه بر آن میتوان ویتامین و مواد معدنی را نیز در خوراکهای دریایی و سبزیجات سوشی پیدا کرد. سوشی بیشتر همراه با چاشنی سس سویا خورده میشود. بهترین روش برای ضدعفونی مواد غذایی پختن مواد است اما این روش در سوشی بکار برده نمیشود. برخی از گونههای ماهی ممکن است، انگل داشته باشند، اما فرایند یخزدگی ماهی، این انگلها را از میان میبرد. بهطور سنتی در گذشته برای ضدعفونی کردن این خوراک از واسابی (تُرُب کوهی ژاپنی) و ترشی گاری (ترشی زنجبیل) بهرهمند میشدند. همچنین نوشیدن چای سبز نیز به علت ویژگی آن در پیشگیری از مسمومیت غذایی توصیه میشود. فرایند جهانیشدن سوشی از آمریکا آغاز شد و امروزه سوشی به عنوان یک غذای مفید و مناسب، در جهان آوازه پیدا کرده و در حال تبدیلشدن به غذایی جهانی است.
نخستین بار نام سوشی در یک لغتنامهٔ ژاپنی به انگلیسی، در سال ۱۸۷۳ میلادی ذکر شدهاست. در این لغتنامه آمدهاست «سوشی یک نوع غذا با برنج و ماهی با چاشنی سرکه است.»
برای اولین بار یک رستوران ژاپنی در سانفرانسیسکو در ایالات متحده در سال ۱۸۸۷ آغاز بکار کرد. مابین سالهای ۱۸۷۰ تا ۱۸۸۰ تعداد مهاجران ژاپنی در ایالت کالیفرنیا بسیار افزایش پیدا کرد. اولین رستوران مخصوص سوشی در محله ژاپنیهای لسآنجلس، به نام لیتل توکیو در سال ۱۹۰۶ افتتاح شد. با این حال، پیش از جنگ جهانی تنها ژاپنیها مشتریان این رستوران بودند و تنها انواع سادهٔ سوشی در این رستوران ارائه میشد. با شروع جنگ جهانی دوم ژاپنیهای مقیم آمریکا به اردوگاههای اجباری فرستاده شدند و محلهٔ لیتل توکیو رونق خود را از دست داد. بعد از پایان جنگ روابط آمریکا و ژاپن بهبود یافت و از اواخر دههٔ ۵۰ رستورانهای ژاپنی یکی بعد از دیگری افتتاح شدند. در این رستورانها معمولاً سوکی یاکی، تمپورا و شابو شابو غذاهایی بودند که به مشتریان عرضه میشد و هنوز سوشی در منوی غذایی جایی نداشت.
در سال ۱۹۶۲ میلادی اولین سوشی بار در آمریکا به نام کاوا فوکو در شهر لسآنجلس و در محله ژاپنیهای لسآنجلس یا لیتل توکیو افتتاح شد. کالیفرنیارول را میتوان اولین نوع سوشی به سبک غربی بهشمار آورد.این نوع سوشی برای اولین بار در سال ۱۹۶۳ میلادی در لیتل توکیو و در روز افتتاح سالن اجتماعات توکیو به مهمانان عرضه شد. کالیفرنیارول در سال ۱۹۶۵ جزو منوی رستورانهای سوشی در آمریکا درآمد اما صنعت سوشی تا دههٔ ۱۹۷۰ در جامعهٔ آمریکائیان که عادت به خوردن ماهی خام نداشتند، چندان رونقی نداشت. پس از انتشار آمار مربوط به طول عمر مردمان کشورهای جهان از آنجائیکه ژاپنیها دارای بالاترین طول عمر در جهان هستند و چاقی به ندرت در بین آنان دیده میشود کمکم بین مردم آمریکا این عقیده که غذاهای ژاپنی برای بدن مفید هستند یا سوشی یک غذای مفید است، شایع شد. با شروع دههٔ ۷۰ میلادی محبوبیت سوشی در آمریکا رو به افزایش نهاد و در پایان این دهه به صورت انفجاری تب خوردن این غذا در بین آمریکائیان رواج پیدا کرد. در حال حاضر در آمریکا سوشی در بیشتر سوپرمارکتها به صورت بستهای عرضه میشود و به عنوان یکی از غذاهای معمول در رژیم غذایی آمریکایی درآمدهاست.
شروع جهانی شدن سوشی از آمریکا آغاز شد و امروزه سوشی به عنوان یک غذای مفید و مناسب رژیم در جهان شهرت پیدا کرده و در حال تبدیل شدن به یک غذای جهانی است. در ایران نیز نشریات از بالا رفتن تب خوردن سوشی در بین جوانان و نوجوانان ایرانی گزارش میدهند.

کیمچی (هانگول: 김치) یک خوراک تخمیر شده و نمکی سنتی کرهای است که از سبزیجات و ادویهات گوناگون و معمولاً با کاهوی چینی و ترب سفید کره ای و نوعی کلم چینی به نام بائچو (baechu) و فلفل قرمز درست میشود. کرهایها بهطور معمول و روزمره کیمچی را به عنوان غذای فرعی و مکمل (banchan) در وعدههای غذایی همراه با برنج میخورند.
کیمچی همچنین به عنوان عنصری از خوراکهای ترکیبی دیگر نیز بهکار میرود. مردم کره بر این عقیدهاند که کیمچی باید در هر جایی که یک کرهای حضور دارد وجود داشته باشد. آنچنانکه این غذا به همراه نخستین فضانورد تاریخ کره جنوبی (یی سو یئون) با فضاپیمای سایوز به فضا فرستاده شد.
در تهیهٔ کیمچی معمولاً از کاهوی چینی، ترب سفید کره ای و انواع مختلفی از سبزیجات مانند تربچه، پیازچه، خیار و سیر و زنجبیل به همراه پودر فلفل قرمز استفاده میشود بر اساس ترکیب و نوع سبزیجات مورد استفاده، صدها نوع مختلف کیمچی تهیه میشود. کیمچی بهطور سنتی در ظرفهایی ریخته شده و این ظرفها جهت نگهداری و انجام فرایندهای تخمیری در زیر خاک دفن میشوند.
۶-ویتنام:فو(Pho)
آشپزی ویتنامی بدون این غذا کامل نیست. اگر به یک بلوک در شهرهای بزرگ ویتنام قدم بگذارید تقریبا غیر ممکن است که با جماعت گرسنه ای که مشغول هورت کشیدن نودل های خود در جایگاه های موقتی pho هستند مواجه نشوید!
این غذای ساده از آب گوشتی شور، نودل های برنج تازه، کمی سبزیجات و مرغ یا گوشت تشکیل شده و عمدتا مطابق سلیقه ی محلی هاست و دلیل آن نیز به راحتی قابل درک است. این غذا ارزان و خوشمزه است و به طور گسترده ای در تمام ساعات شبانه روز در دسترس همه قرار دارد.
۷-کانادا:پوتین(Poutine)
یکی از معروف ترین غذاهای کانادایی که طرز تهیه آن نیز آسان است، پوتین (Poutine) نام دارد. خاستگاه این غذا استان کبک است و به سال ۱۹۵۰ برمی گردد. پوتین در واقع غذایی کانادایی- فرانسوی به شمار می رود. سیب زمینی سرخ شده به همراه پنیر و چاشنی آب گوشت از ترکیبات اصلی این غذا هستند. معمولا در اماکنی مانند سواحل کنار دریا، ناهارخوری ها، زمین هاکی و واگن های سیب زمینی فروشی، پوتین نیز فروخته می شود. شرکت Smoke’s Poutinerie یکی از معتبرترین کمپانی هایی است که در سراسر کشور پوتین های مرغوب عرضه می کند. ممکن است پوتین سالم ترین انتخاب در میان غذاها نباشد، اما در میان غذاهای فست فود، انتخابی منحصر بفرد در میان کانادایی ها به شمار می رود. اگر به کشور کانادا سفر کردید، از امتحان این غذای کانادایی غافل نشوید.
پوتین یک اسنک یا پیش غذای کانادایی است که از ترکیب سیب زمینی سرخ شده، گریوی(آب گوشت یا آب مرغ) و پنیر تشکیل میشود. هرچند اینها مواد اصلی برای درست کردن پوتین هستند ولی در کانادا و دیگر کشورها بنابر دلخواهشان گوشت و سبزیجات دیگر نیز اضافه میکنند.
۸-سوئد:گوشت قلقلی(Kottbullar med Graddsas)
اگر از افرادی که به سوئد سفر کردهاند بپرسید که کدام غذای سوئدی را بیشتر از بقیه غذاها پسندیدهاند، حتما از کوفته قلقلی سوئدی نام خواهند برد.
هنگامی که نام این غذا را میشنویم ممکن است فکر کنیم که غذایی بسیار پر زحمت است و تهیه آن با دردسرهای زیادی همراه خواهد بود، در حالی که بر خلاف تصورات ما طرز تهیه کوفته قلقلی خوشمزه سوئدی بسیار ساده است.
این غذای سنتی سوئدی که تقریبا در تمامی مناسبتهای خاص و روزهای تعطیل در سوئد تهیه میشود، علاوه بر طعم خاص و سس بی نظیری که دارد به ذائقه خانوادههای ایرانی هم بسیار نزدیک است .